понеделник, 23 февруари 2015 г.

Едни от Най-Романтичните Места в България

красиви места в България

Преди време във Facebook страницата ни, Ви бяхме помолили да споделите с нас най-романтичното място в България, където сте били. На база на вашите отговори събрахме една доста интересна "база" от места, ето я и нея:

1. Мидената Ферма в Дълбока.

Миден ресторант край Калиакра

Миналата година, тя стана вдъхновение за една от статиите на "Звезден Празник". Тогава я определихме като един чудесен избор, за организиране на истинска Винтидж Сватба

ястия от миди в мидената ферма край Калиакра

Ресторантчето е наистина прекрасно. За да го видите в пълния му блясък, Ви препоръчваме да отидете през късната пролет, лятото или есента. Просто през другото време, няма да може да се насладите на страшно романтичната "градина", намираща се точно над самото море.
Менюто, което предлагат е предимно от миди и други морски вкусотии, но няма да сбъркате каквото и да си поръчате. Ако не сте ходили все още там, трябва да го направите, гарантираме Ви, че няма да останете разочаровани. 

2. Нос Калиакра.

гледка от Нос Калиакра

 Магическо място, което притежава хилядолетна история, множество легенди и някаква мистична романтична атмосфера. Щом пред Вас се разгърне огромната морска шир, ще усетите как Ви облива невидимата вълна на страхопочитание. 
Няма как да се опише чувствата, през които изпълват човек, стъпил на древните скали. Трябва да го изпитате.

калиакра пейзаж
Един съвет от нас, вземете си нещо топло, когато решите да посетите нос Калиакра. Независимо от сезона, вятърът там е доста силен и студен.

3. Залив Болата.

резервати в България

Сигурно сте чували за него. Намира се на няколко километра от нос Калиакра и може лесно да подминете пътя, който Ви отвежда до там, защото липса табела, която да го показва.
Болата е обявен за резерват и това, което го отличава от всички други резервати в България е, че в него се включва и морската площ.

Залив Болата

Самото заливче е много красиво и наистина романтично. Но не се залъгвайте, то не е никак усамотено. През лятото Болата се радва на силна посещаемост. И няма как иначе, след като плажът е повече от добър.
Определено си заслужава краткото лутане докато стигнете до това романтично местенце. Горещо Ви го препоръчваме!

4. Калоянова Крепост, с. Арбанаси.

хотел ресторант за сватби Арбанаси

Вече сме Ви разказвали за нея. Намира се малко преди село Арбанаси като тя е замислена с идеята да прилича на древна прабългарска крепост. Самата обстановка в нея е много романтична. Може да прочетете и видите повече за нея в статиите ни "Най-Интересните Места за Сватбени Тържества в България"  и  "Зимна Приказка в Арбанаси".

5. Панорамата на Галата.

нос галата варна

Всеки варненец и всеки, който някога е живял или не всеки, който е посетил Варна знае каква прекрасна гледка се разкрива от нос Галата. Ето това е едно истински романтично място. Всеки който има тази възможност, трябва да се качи в колата и да отиде до специално изградената за целта отбивка.

Това са всички Романтични места, които споделихте с нас през изминалите две седмици. Не спирайте да ни пращате своите предложения. Ние от Звезден Празник ще вземем всяко едно под внимание и ще го добавим в тази статия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs