вторник, 11 март 2014 г.

Най-Интересните Места за Сватбени Тържества в България

Много важно за една Сватба е къде точно ще бъде тя. Затова сме решили да направим една  класация на "Най-Интересните Места за Сватбени Тържества в България". 


И така, да започваме:

6. Ресторант "Пълдин", гр. Пловдив.


Интересни факти: Намира се в Стария Пловдив. Самата сграда е построена върху римска крепостна стена, като една добре запазена част от нея е "вградена" в една от залите.  През турското робство е била Дервишки Храм, а след това става Градски Конак. Сградата е реставрирана по време на социализма и е превърната в ресторант.


5. Да се ожениш в Царска Крепост - Атракцион "Калоянова Крепост", с. Арбанаси.


Е какво да кажем за крепостта. Снимките са показателни. През Февруари имахме сватба точно там и мога да Ви кажа, че наистина беше величествено. Интериора си е автентичен, цялата обстановка си е някак... Царска.


4. Кораб-Ресторант "Сириус", Св. Св. Константин и Елена.


Ресторантът си е Истинска Фрегата от XIII век. Той е закотвен на брега през "далечната" 1991 година и се е затвърдил като един от най-добрите рибни ресторанти. Обстановката е впечатляваща!


3. Да отпразнувате началото на съвместния си живот в открито море - Пасажерски Кораб "Атанас Димитров".


Превърнат в луксозен ресторант, корабът предлага VIP салон, Закрит ресторант на откритата задна палуба и дансинг на откритата предна палуба.



2. Да е Ожениш в Средновековен Рицарски Замък - Замъка "Влюбен във Вятъра" - с. Равадиново, Созопол.




Звучи като детска Мечта, но е напълно възможно. В село Равадиново един човек е сбъднал момчешката си фантазия и си е построил Красив Средновековен Замък с голямо езеро и лебеди, плуващи в него. Всяка булка би се чувствала като Принцеса на едно подобно място.


Дори да не предпочете замъка за своето сватбено тържество, горещо Ви препоръчваме да го посетите, за да се потопите в атмосферата на една отдавна отминала епоха, в която честа и смелостта са били на почит, а красивите принцеси са имали нужда от своите Рицари на Бели Коне!

 Източник: "Отбивки"

1. Да Резервираш Остров за Сватбеното си Тържество - остров "св. Анастасия", гр. Бургас.


Кой е казал, че в България си нямаме красиви острови. През изминалата година "св. Анастасия" беше реставриран и това лято очаква първите си гости.


Интересни факти: Островът носи името на построеният върху него манастир. За първи път, манастирът е споменат през 16 век. През годините, той претърпява няколко пожара. Два пъти е бил използван за затвор - един път През 1923 година за заточване на политически опоненти, при правителството на Драган Цанков и през 1925 след атентата на църквата "св. Неделя", в София.

Интересно място за сключване на брак, нали? :)

Статии, които ще Ви допаднат:
1. "Топ 7 на Най-Красивите Плажове в Европа"
2. "На Сватбено Пътешествие... Къде?"
3. "Една По-Различна Сватбена Церемония"

1 коментар:

Blog Dash

Top Blogs