петък, 10 юни 2016 г.

ТОП 9 Плажа на Северното Черноморие

плажове край варна

Българското Черноморие е толкова красиво и разнообразно. В коя друга страна, докато събирате тен на плажа, се наслаждавате на прохладен и свеж въздух от близката гора? Къде плажовете и морското дъно е покрито с фин пясък, в който е удоволствие да стъпвате? А да не говорим за морската водата. Българското Черноморие съчетава всички най-благоприятни условия за една страхотна лятна ваканция.
Със затоплянето на времето, на екипа на Сватбена Агенция Звезден Празник Все повече ни се приисква да посетим плажната ивица. Предполагаме, че и при Вас е така. Затова, за да Ви помогнем да отморите малко от организацията на сватбата, сме Ви подготвили една класация на най-красивите плажове в Северна България. За ваше улеснени, ще дадем колко точно е разстоянието от Центъра на Варна до всеки един плаж. Отделно ще посочим силните и слабите му страни. Надяваме се да сме Ви полезни. 


9. ЦЕНТРАЛЕН ПЛАЖ ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

плаж в комплекса златни пясъци
Източник: БНР
Разстояние от Варна до Централен Плаж Златни Пясъци: 18 км.
Силни Страни: Плажната ивица е широка и добре поддържана. Охранява се от опитни спасители. Туристите могат да избират от това дали да си наемат чадър и шезлонги или да използват свой собствен плажен чадър.
Има изградени всякакви удобства – тоалетни, душове, заведения за хранене. Любителите на плажния волейбол, могат да поиграят с приятели на някое от игрищата. 
Предлагат се и някои водни забавления като яздене на банан, ринг, летене с парашут и балон, каране на джетове и други.
Слаби Страни: В разгара на летния сезон, Централният плаж на Златни Пясъци е пренаселен и доста шумен. В последните години той стана много застроен. 

8. ПЛАЖ ГАЛАТА

спокоен плаж край Варна
Източник: Фото Форум
Разстояние от центъра на Варна до Плаж Галата: 14 км.
Силни Страни: Плаж Галата е напълно незастроен. Той е много красив и очарова всички, които са били на него със своята дива природа. Морската вода е кристално чиста и дъното се вижда съвсем ясно. Тук идват хора, които наистина искат да си починат, далеч от шума на колите, музиката от заведенията и забързания градски живот. Единственият шум, който ще чуете на плажа са птичите песни от гората и плясъка на вълните. Не забравяйте да си вземете храна, вода и чадър, защото тук няма заведения, на които да седнете и чадъри, които да наемете.
Слаби страни: Самото стигане на плажа е трудно. Трябва да се слезе по стръмни износени от времето стъпала. На места те липсват и затрудняват още повече прехода. Плажът на Галата е неохраняем, което означава, че трябва да сте още по-внимателни, когато влизате в морето. Той не се поддържа от концесионер и затова по него могат да се срещнат много клечки, съчки, черупки от миди и т.н. Друг голям минус са камъните, по морското дъно, които затрудняват влизането във водата и това, че самото море става изненадващо дълбоко на места.

7. ПЛАЖ ТРАКАТА - ЕВСИНОГРАД

плаж евсиноград
Източник: БГ Хотелите
Разстояние от Варна до Плаж Траката: 10 км.
Силни Страни: Плаж Траката е сравнително малък, но много спокоен и приятен за плажуване. Морето е плитко и много бистро. Плажът не е силно посещаван, макар достъпът до него да е лесен. Това го прави подходящ за семейства с деца, където малчуганите могат да си играят на воля, без да се притеснявате. Наоколо са изградени няколко капанчета, където може да хапнете.
Слаби Страни: Морското дъно е покрито с камъни, които затрудняват влизането във водата.

6. ПЛАЖ ПАША ДЕРЕ

плаж за къмпингуване
Източник: == Summary == {{Information |Description={{bg|bg:Паша дере (Pasha dere). Южната част на местността, която е труднодостъпна}} {{en|Pasha dere on the Black sea coast. The southern part of the locality
Разстояние от центъра на Варна до Плаж Паша Дере: 19 км.
Силни Страни: Паша Дере е един от най-красивите диви плажове на северното ни Черноморие. На него няма нищо застроено. Най-често е предпочитан от любителите на къмпинга. Тук може да събирате тен, да се забавлявате на воля с приятелите и семейството си и да се разхождате в прохладната гора.
Плажът Паша Дере е мястото, където може истински да си починете, далече от шума и тълпите. Не забравяйте само да си вземете нещо за хапване и пиене, защото тук, няма от къде да си го набавите.
Слаби Страни: До плажа може да стигнете само с автомобил. Най-близкото населено място се намира на 3,2 км. пеша.

5. ПЛАЖ КАМЧИЯ

къмпинг романтика камчия
Източник:{{Information |Description=Camping Romantika near Kamchia river, Bulgaria |Source=self-made |Date=July 2007 |Author= Svik }}
Разстояние от Варна до Плаж Камчия: 40 км.
Силни Страни: Плажната ивица е много дълга и широка. Морската вода е кристално чиста, мътна е единствено там където река Камчия, се влива в морето. Плажът е изключително спокоен и въпреки, че е посещаван от много туристи, има място за всички. Няма чадъри, които да наемете, но за разлика от плаж Паша Дере и Плаж Галата, тук има едно заведение, където може да хапнете. В близост до плажа се намира голяма гора, в която може да се поразходите. Ако Ви доскучае, може да се повозите на корабчето по реката.
Слаби страни: Плажът е неохраняем, затова трябва много да внимавате. На места дъното става доста дълбоко. Друг недостатък е, че край Камчия се образуват мъртви вълнения. Отделно от това, ако сте край реката може да бъдете нахапани от комари.

4. ПЛАЖ КРАНЕВО

плаж по северното черноморие
Източник: Black Sea
Разстояние от центъра на Варна до Плаж Кранево – Ванила Бийч: 30 км.
Силни Страни: Плаж Кранево е един от най-красивите и спокойни плажове на българското Черноморие. Предпочитан е главно от семейства с деца, защото тук малките могат да си играят на воля покрай своите родители. Плажът е добре поддържан и е охраняем. Тук не е задължително да си носите плажен чадър, защото може да си наемете такъв. По плажната алея има и богат избор на заведения, в които може да седнете и да хапнете нещо вкусно.
Плажът на Кранево и Плажът на Албена се сливат, така че може спокойно да си направите една дълга разходка по пясъка до Албена.
Слаби Страни: Около плажа има доста заведения, които до някъде нарушават спокойствието на плажуващите.


3. ПЛАЖ АЛБЕНА

хубав плаж за летуване
Източник: {{Information |Description= Shot from a small plane. |Source=[http://www.flickr.com/photos/63465428@N00/3772141798/ Albena resort] |Date=2006-09-10 09:48 |Author=[http://www.flickr.com/people/63465428@N00 Boby Dimitrov] from Sofia, Bulgaria |Permission= | 
Разстояние от Варна до Плаж Албена: 35 км.
Силни Страни: Плаж Албена е определян като един от най-хубавите в Северна България. Характеризира се с широка ивица, много ситен пясък.  Той е много живописен, благодарение на лонгозната гора, която расте наблизо. Плажът е охраняем и се поддържа ежедневно. Има чадъри и шезлонги, които могат да се наемат, но в същото време има и голяма зона, където може да си забиете собствен чадър. По плажната ивица има богато разнообразие от заведения между които може да избирате.
Строителството наоколо е съобразено така, че да не нарушава спокойствието на плажуващите.
На места по плажа са изградени детски площадки, където децата могат да си играят свободно, а вие да събирате тен на плажа.
Слаби Страни: За да влезете в курорта, трябва задължително да платите 5 лв. вход.

2. ПЛАЖ РИВИЕРА

сватба в комплекс Ривиера златни пясъци

Разстояние от Варна до Плаж Ривиера: 17 км.
Силни Страни: Плажът на Ваканционен Комплекс Ривиера е едно от най-красивите места на българското Черноморие. Пясъкът тук е много ситен и приятен за разходка по него. Морската вода е една от най-чистите в района и затова мината година плажът беше отличен за най-чист плаж в и около Варна. Тук може да се възползвате от морските атракции, които предлага комплекса. Гостите на хотелите на Ривиера могат да ползват безплатно чадърите и шезлонгите на плажа.
Слаби Страни: Ако не сте гости на хотела, за да събирате тен на Плаж Ривиера, трябва да заплатите вход на портала на комплекса.

1. ПЛАЖ БОЛАТА

девствен плаж северно черноморие

Разстояние от центъра на Варна до Плаж Болата: 76 км.
Силни Страни: Болата е един от най-уникалните плажове в България. Сгушен между високите скали, той оставя спомен в съзнанието на всеки, който го е зърнал. 
Болата е единственият резерват в страната ни, в който се включват морската площ.
Като цяло, той е сравнително малък плаж и лятото е доста пренаселено, но това не е случайно. Брегът е доста плитък и позволява свободно и спокойно влизане в морето. Пясъкът е ситен, а водата е кристална. Това е едно наистина невероятно красиво място, което задължително трябва да видите.
В близост се намира нос Калиакра, до който може да стигнете за около 10 минути.
Слаби Страни: Плажът е малко отдалечен и трябва да внимавате да не сгрешите пътя, защото няма много насочващи табели.

Това беше нашата Топ 9 класация на Най-добрите плажове на Северното Черноморие. Надяваме се да Ви беше интересно и вече да сте се спрели на плаж, който задължително да посетите това лято.  

Вижте Още: 
Топ 7 на Най-Красивите Плажове в Европа
На Сватбено Пътешествие... Къде?
Магията на Малките Параклиси


1 коментар:

  1. Страхотна статия! Това са наистина най-красивите плажове край Варна :)

    ОтговорИзтриване

Blog Dash

Top Blogs