вторник, 4 ноември 2014 г.

Най-Ужасяващите Места за Първа Брачна Нощ в Центъра на Варна

Стара къща в центъра на Варна

С леко закъснение, повлияни още от еуфорията на "Големият Български Празник" Halloween, от Агенция Звезден Празник, решихме да Ви покажем едни от най-зловещо романтичните места във Варна. 
Може би всеки ден минавате покрай някои от сградите, без да им обърнете внимание. Не сте вдигали поглед нагоре, за да обхванете цялата призрачна красота, която излъчват и именно за това най-вероятно сте и леко скептични в момента. Но няма проблем. Сега ще Ви покажем едно по-различно лице на Варна и в края на статията сме уверени, че вече вървейки из центъра на града, ще гледате по друг начин на сградите около Вас.
Вгледайте се добре, защото те имат какво да Ви разкажат. Вслушайте се в скърцащите стълбища, ръждясалите панти и воя на вятъра, преминаващ през счупените прозорци... Усещате ли носталгията, която излъчват? Усещате ли потайността им...

Като за начало, Ви предлагаме да започнем с нещо по-леко. Разхождайки се един следобед из уличките, попаднахме на нещо много интересно. Сами преценете какво е. Ние ще го наречем "Стъкленият Мезонет". 

Стара олющена дървена врата

За да стигнете до него, първо трябва да влезете през тази врата. Старинна и олющена от времето, изкривена от дъждовете и ветровете, на които е устояла, тя се отваря пред нас, за да ни запознае с загадъчното си минало. Изкачвайки се по стълбите (дори да има асансьор, не бихме се престрашили да се качим) до най-горният етаж, ние ще достигнем до мезонет, намиращ се изцяло под стъклен похлупак.

Стара сграда във Варна, с интересен мезонет

Впечатление прави металната стълбичка, по която може да стигне до вторият етаж на жилището.
Представяте ли си скъпи бъдещи младоженци, как отнасяте своята невеста до спалнята на втория етаж, в първата си брачна нощ? Може би ще наподобява малко сцена от "Кинг Конг". Определено никой няма да изгаря от желание да бъде на ваше място, а още повече на мястото на булката, която по всяка вероятност ще бъде преметната като чувал с картофи през рамото Ви.

Мезонет под стъклен похлупак

Ако вече изгаряте от нетърпение да разберете къде точно се намира това място, сега ще Ви покажем:

картна с адреса на стъкленият мезонет

Домът на Яни Калудов. Ако Ви звучи много познато и се питате къде беше това, не се чудете повече. Ето я самата къща.

Рушаща се къща в центъра на Варна

Непосредствено до входа на Морската Градина на Варна, в близост до хотел "Черно Море", с други думи "на пъпа на града" е разположена тази китна къщичка. Красива и старинна, тя се издига над останалите постройки, но я се вгледайте по-добре във снимката. Забелязвате ли нещо странно в нея?
Нека да Ви подскажем - обърнете внимание на покрива или по-точно, на липсата на такъв. Не е ли това едно от най-подходящите места за първа брачна нощ? Как ви звучи НОЩ под ЗВЕЗДИТЕ, буквално :)

Сграда паметник на културата във Варна

Е най-вероятно ще трябва да се сборите с някой и друг гларус, за да намерите място къде да поседнете, но романтиката ще е на ниво.

Време е за нещо по-хард, така да се каже ;)
Запознайте се със "Сиамските Тризнаци" - три зловещи къщи, долепени една до друга, с олющена мазилка, счупени прозорци и призрачно отворени врати на тераси. Побиха ли Ви тръпки? Успокойте се, това е само началото.

Рушащи се къщи в центъра на Варна

За да влезете в тях, първо трябва да преминете през две приятно изглеждащи дворчета. За съжаление не успяхме да обхванем цялостната картина и не можем да Ви покажем снимки от тях, но ще Ви ги опишем така - Декор от "Заразно Зло". Преминавайки от там, може да хвърляте по едно око зад гърба си, че не се знае от къде може да Ви изненада някое зомби :)

първа брачна нощ във Варна

Дами, само си представете как се изкачвате по старите дървени стълбища на тези къщи и красивата Ви булчинска рокля се стели по тях. Не бихте ли се чувствали като във филма "Привидения в Замъка"?

А сега си представете, че заставате ето тук на лявата тераса... бихте ли се осмелили да се доближите до парапета...

Къща в Близост до ЖП гарата на Варна

Най-вероятно, вече сте забелязали, че тези къщи имат няколко лица. Сега ще Ви покажем това, което най-много ни впечатли.

Полу-разрушена къща във варна

Как мислите, приятно местенце, нали. Дори вратата на терасата, ако успяхте да забележете е отворена, за да се проветрява стаята. Ако трябва да сме честни докато правихме снимките, се питахме, дали след като ги свалим от фотоапарата, няма да установим, че на някоя от тях има мистериозна сянка, която е вперила в нас безплътните си очи.
Уви, ние не забелязахме такава, а Вие?

Къща с дърво отпред

И понеже знаем, че в момента сте силно впечатлени от "Сиамските Тризнаци", сме Ви подготвили изненада:

продаващ се апартамент в стара сграда

Да, правилно виждате, агенция за имоти продава много апетитен апартамент в една от къщите. Ако сте търсачи на силни усещания и вече сте сигурни, че това е перфектното семейно жилище за Вас, ние ще сме горди, че Ви помогнахме да го откриете. То може да бъде Ваше за скромната сума от 32 000 евро. Вижте обявата тук.

А ето и неговото местоположение - в непосредствена близост до ЖП гарата, центъра на Варна, училища, детски, градини...

карта на Варна

Дойде време за нашият Фаворит - "Къщата на Ъгъла".
Какво ни привлече в нея ли - на първо място кокетната тераска,  обиколена от свод, с изронена мазилка. 

Стара Къща паметник на културата

Вглеждайки се вече по-внимателно, ни впечатли олющената фасада и тесните дървени прозорци на първият етаж.

Допълнително очарование внася и светещата улична лампа пред къщата, осветяваща нейната величествена, мистична и призрачна форма. Заинтригува ни и изтритият с течение на годините надпис, над тежката черна врата. Какви ли слова са били изписани "Кажи приятел и премини" или "Не прекрачвай този праг, ако ти е мил живота".

Рушаща се къща в Центъра на Варна

Ако сте екстремисти или ловци на духове, "Къщата на Ъгъла" е перфектният избор на място за първата Ви брачна нощ. Само не се стряскайте от първият шум който чуете, това най-вероятно
ще е някой бездомник, приютил се за през нощта. И да, бъдете спокойни, той няма да Ви притеснява, освен ако не навлезете в негова територия... Не го правете! Никога!

Ето къде може да откриете това, толкова романтично местенце:

Карта на Варна

Хареса ли Ви Варна, представена в тази й светлина? Ние смятаме, че тя притежава едно зловещо очарование, което пленява по своя си призрачен начин.
А какво ще кажете бъдещи младоженци, кое от нашите предложения за първа брачна нощ си харесахте?
Е, което и да изберете, едно е сигурно - нощта ще бъде незабравима за всички...

Статии, които да прочетете:
1. Уличното Изкуство на Варна
2. Забравеното Културно Наследство на Варна
3. Магията на Малките Параклиси

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs