неделя, 7 септември 2014 г.

Да Изберем Цветята за Сватбата

Цветя за Сватба

Какви цветя да изберете за сватбената украса? Как да се спрете на определено цвете, след като всички са толкова красиви?
Доста заплетена задача, нали? Затова днес сме решили да ви представим няколко вида цветя, да ви запознаем с тяхната символика и да ви покажем, как биха изглеждали те, на вашата сватба. 
Надяваме се, от Агенция Звезден Празник, да Ви бъдем полезни с тази статия и да направим изборът Ви по-лесен.

1. Лилиум или още наречен - Крем.

Червен Лилиум

Той е смятан за едно от най-красивите цветя. Познат е още от древността, като е свързван с много легенди както от християнската религия, така и от древногръцката и древноримската култура.

Декорация на колона с лилиум

До 19 век, лилиумът е внасян в Европа от Далечният Изток, след което той започва да се отглежда и на нашият континент. 

Символика и Вярвания.
В Християнството, Лилиумът символизира борбата със злото. В средновековието се е смятало, че само вдишването на аромата на цветето, може да помогне на човек, да се справи с всички неприятности. С две думи, той се явява Цвете Пазител.

Аранжировка с Лилиум

Колкото до гърците и римляните, лилиумът символизира любовта. Според тях, когато падаща звезда, докосне земята, от нея се ражда лилиумът. Затова, цветето е наричано още Звездата на Земята.
По време на сватбените си церемонии, древните гърци, закичвали роклята на булката с бели лилиуми, като символ на нейната плодовитост. 
Египтяните вярвали, че той е символ на живота, а римляните на надеждата. 

2. Роза.

Червени Рози

Розите са най-често срещаните цветя в сватбената украса. Но това, не случайно е така. Розите са елегантни, красиви, стилни и чувствени. 

Символика и Вярвания:
Бели рози - едни от най-нежните представители на този вид. Те символизират единството, чистотата, искреността и пълната отдаденост.

Бели Рози

Розови Рози - те символизират безгрижността, романтиката и приятелството. Сами по-себе си, биха били чудесен подарък за някой близък приятел, но премесени с червени рози, се превръщат от най-примерните представители, в най-романтичните цветя. :)

Розова Роза

Червени Рози - Ето ги и най-пламенните цветя. Те символизират страстта и любовта. Един чудесен избор, за да покажете на всички около Вас, колко много се обичате.

Червени Рози

Един съвет, не избирайте за сватбата си жълти или черни рози. Знаем, че са просто цветя, но все пак, жълтото е знака на завистта, омразата и ревността, а черното, е всеки знае какво символизира то. 

3. Маргаритка.

Маегаритки

Тя е цветето на влюбените. Всички знаете как да проверите, дали даден човек ви обича или не, нали ;)


Букет от Маргаритки

Символика и Вярвания:
Според древните легенди, маргаритката е била нимфа, преследвана от Бог, която за да се скрие се превърнала в цвете, наречено по-късно Маргаритка. В превод, името означава Перла. 
Днес, тя символизира невинността, чистотата и истинската любов.

Маргаритки

4. Гербер.

Гербер

Той е петото най-разпространено цвете в света. Герберът е от рода на Маргаритките, като се отличава с голям цвят и богата гама от разцветки.

Розов Гербер

Открит е за първи път в Южна Африка през 1984 г., като по-късно, започва неговата култивация в Англия. 

Многоцветни гербери

Символика и Вярвания:
Разбираемо, символиката на Гербера е подобна на тази на Маргаритката - невинност, чистота и бодрост. 

5. Хризантема. 

Хризантеми

Хризантемите са познати на човечеството още от 15 в. пр. Хр. Името им идва от гръцки и означава златно цвете. 

Декорация от Хризантеми

Символика и Вярвания:
За японците, цветето е символ на слънцето и спокойствието. Конфуций го е използвал по време на своята медитация. Смятало се е, че ако в чаша чай, се сложи едно венчелистче от хризантемата, то ще доведе до дълъг и спокоен живот.

Декорация за Сватба с Хризантеми

Е, спряхте ли се на някое цвете, или избрахте повече от едно? Оставяме Ви да решите, а ако все пак се Затруднявате, Ние от Сватбена Агенция "Звезден Празник" сме насреща.

Статии, които ще Ви допаднат:

Източници:
3. Daisy

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs