понеделник, 9 септември 2013 г.

Направи си сам...

Направата на сватбеният букет от самите Вас, ще придаде един уникален и индивидуален стил на Сватбената Ви церемония. Този процес не включва само избора на цветята, а и избора на самата форма, която искате да предадете на букета, в зависимост от характера на самата сватба. Хубавото тук е, че всичко зависи от Вас, Вие определяте правилата. Освен това, направата на букета е една много забавна и интересна задача.

Следвайте следните стъпки, за да изработите, букета на Вашите мечти.


1. Изберете цветята.
Изберете цветя, които ще допълват идеално облеклото Ви и в същото време ще изглеждат чудесно заедно. Уверете се, че цветята, които избирате са със стабилни стебла, които ще оформят букета и ще му придадат здравината, която му е нужна.


2. Отстранете всички излишни листенца.
За целта може да го направите с ръка или да използвате подходящ за целта нож, но бъдете много внимателни да не се нараните.


3. Поставете скъсените стебла под течаща вода.
С помощта на цветарски ножици, подрежете стеблата на цветята, след което ги поставете под течаща вода, за да се хидратират. Уверете се, че сте оставили стеблата достатъчно дълги, за да можете спокойно да работите с тях, а след като направите букета, може спокойно да ги изрежете, колкото искате. По този начин може да бъдете сигурни, че стеблата няма да бъдат прекалено къси, за да бъдат използвани в сватбения букет.


4. Поставете цветята в хладка вода.
Поставете цветята с одрязаните стебла в букета, единствено, ако сте сигурни, че вече са готови за това.


5. Вземете 4 от цветята и ги съберете, така че да образуват квадрат, който всъщност ще е основата на букета ви, задръще ги така с едната ръка, а с другата започнете да добавяте цветя. Бъдете внимателни, защото е възможно да ги изтървете и да се наложи да започнете всичко от начало.


6. Поставяйте всяко цвете, едно по едно, за да създадете желаната от вас форма.


7. Закрепете букета.
Използвайте флорална или гумена лента за това. Място, от което трябва да започнете се намира на около 8 см. до 10 см. под цветните главички.



8. Одрежете стеблата с цветни ножици, така че да станат една дължина и ги подсушете с хартиена кърпа.


9. За да запазите букета го поставете в хладилника, като преди това го обвиете с фолио.


Ето някои предложения от нас.






Изглеждат интересно нали? Ако искате да имате подобен, професионално изработен сватбен букет се обърнете към нас - Агенция "Звезден празник" и Ви гарантираме, че ще останете доволни от резултата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs