понеделник, 1 септември 2014 г.

На Сватбено Пътешествие... Къде?

младоженци

Подготвили сте всички детайли за Своя Голям Ден, датата е обявена, ресторантът - избран, гостите - поканени, роклята и костюма са избрани... А сега идва ред на една друга, също толкова важна подробност - Къде ще е Сватбеното Ви Пътешествие? 

Каква дестинация да бъде избрана - някое традиционно място, където да се поразходите и да огледате забележителностите, да се излежавате на някой екзотичен остров, или да направите това пътуване изключително специално и да отидете на места, които със сигурност ще Ви спрат дъха? Искате ли да споделите с любимият човек един наистина уникален и неповторим момент, който ще запомните завинаги и ще си спомняте за него с умиление? Е, тогава тази статия е точно за Вас. Вижте нашите предложения и изберете това, което най-много Ви допада. Гарантираме Ви, че изборът определено ще бъде труден!

1. Хотел "Ла Монтана Маджика Хуило", в Чили. 

Хотел в Чили

Уникален хотел, намиращ се във вътрешността на частна гора (защитена от Юнеско), покрит целия с мъх и лози. В центъра му е построен изкуствен гейзер, който изхвърля вода, стичаща се по външните стени на хотела.

екологичен хотел
Хотел "Ла Монтана Маджика Хуило"
"Ла Монтана Маджика Хуило"

 2. Крепостта "Читоргарх", в Индия.
Това е най-голямата крепост в страната. Построена е през 7 век след Христа, името си получава по времето на Маурийският владетел Читрангада Мори. Историческите сведения посочват, че крепостта е била столица на Мелар за рекордните 834 години. Смята се, че е построена от Баппа Ралал, един от по-ранните владетели на Мелар. На някои места се посочва, че тя е била част от зестрата на принцеса Соланки, за която се е венчал Ралал.

Крепост Индия
кула в индияКрепост "Читоргарх"

Индия Сватбено пътешествие

3. Пещерата "Фингал", в Шотландия.
Тя е морска пещера, намираща се на необитаемия остров Стафа, във вътрешността на страната. Става известна като Пещерата на "Фингал" след като писателят Джеймс Макферсън публикува поемата, посветена на едноименния герой (Фингал), през 18 век.

Пещера ШотландияШотландия Природа

4. Пещерата на Светулките "Лайтомо", в Нова Зеландия.
Намира се на северният остров на Нова Зеландия, който е известен с популацията си от един необикновен вид светулки. Тя е едно наистина уникално място. За всеки, който иска да види с очите си тази невероятна гледка, са организирани специални туристически обиколки на пещерата.

Пещера в Нова Зеландия "Лайтомо"Светулки пещера

 5. Вълшебните Басейни на Небесният Остров, в Шотландия.

Природа в ШотландияИзвори в шотландия

Природни красотиПриродни чудеса

6. Вулканичният остров Аугашима, в Япония.
Той е вулканичен остров в Японско Филипинско море. Управлява се от Токио и се намира на около 358 километра южно от него. Аугашима е най-южният и най-изолираният населен остров на Архипелага Изу. Считано от 2009 г., населението на му е достигнало до 205 души.

Остров в Япониявулканичен остров

7. Скритият плаж на остров Мариета, в Пуерто Валярта, Мексико.
С кристално чиста вода и пясъчни плажове, никой не може да предположи какъв е произхода на това райско кътче. Смята се, че тази уединена ивица се е образувала преди десетилетия, през далечната 1900 г., когато тя е била използвана като мишена на мексиканското правителство.

Плаж в мексикоМексико Плаж

8. HVITSERKUR, Северна Исландия
Hvítserkur, в превод от исландски Бяла нощница е базалтова скала на брега на Vatnsnes, в северозападна Исландия. Тя е висока 15 метра и е идеална среда за гнездена на редица птици. Според една исландска легенда, скалата всъщност е вкаменен великан, който е хвърлял камъни по местният манастир.

Природно образувание


9. Панджин - червеният плаж в Китай.
Цветът му се дължи на специфичната трева, която расте в местността - Суеда. Тя е един от малкото видове, които могат да живеят в силно алкални почви.

Червеният плаж в КитайПлаж в Китай
Природа в Китай

 10. Езерото Мисурина, Италия.
То е най-голямото естествено езеро на Кадоре.
Познати са няколко легенди за езерото, като в една от тях се разказва, че Мисурина била малко капризно и злобно момиче, което живеело в дланта на своя баща-великан, владетел на местността. За да задоволи поредният й каприз, той взема на дъщеря си вълшебно огледало от Кралицата на Монте Кристало. В замяна на това, той е превърнат в планина. В последните мигове от живота си, той вижда дъщеря си паднала, а сълзите й се стичат като реки, образуващи езеро.

Езеро в ИталияМисурина

Статии, които ще Ви допаднат:
1. Да напишеш Сватбеният си Обет
2. Топ 3 на Най-Скъпите Места за Сватби в Света
3. Най-Екстремните и Оригинални Сватби, Организирани в България

1 коментар:

Blog Dash

Top Blogs