сряда, 25 юни 2014 г.

Изложба "Конферанс" от Мария Паунова

❀❀❀ Творецът Мария Паунова, представя своите картини за пръв път пред публика. ❀❀❀

момиче с жито
Пшеница, Лято, Слънце
Изложбата ще се проведе на 01.07.2014 г., в Арт Център "Творисимо", гр. Варна от 18:30 ч.
Присъединете се и станете част от една феерия от цветове, която ще Ви омагьоса и отведе някъде далеч от сивото ежедневие и проблемите. Потопете се във вихъра от емоции, чувства и красота, които се излъчват от творбите, усетете живота в тях и се изгубете напълно в Света на Мария Паунова!
 
картина акварел
Самодива

Коя е Мария Паунова?
Мария Пейкова Паунова е родена на 29 юли 1965 в гр.Варна. Завършила е Национална гимназия за приложни изкуства "Тревненска школа" в гр. Трявна. Била е и член на Задругата на майсторите на народните художествени занаяти в секция - художествена обработка на кожата. В духа на българските стари майстори е създавала декоративни пана и утилитарни произведения на изкуството на забравени във времето техники.
Мария Паунова има 2 участия в изложби в гр. София с представяне на художествена обработка на кожа. Първата е изложение на народните занаяти - читалище "Бъднина" район Младост, а втората - в сградата на Народното събрание.


картина с лалета
Оглеждащи се Лалета
Творчеството на Мария Паунова във времето я отвежда до по-изящна форма на себеизразяване. От 2 години рисува картини - акрил и акварел.Специфична особеност на творбите ѝ са ярките цветове и вмъкване на графичен рисунък. Има продажби на колекционери от Канада и САЩ.
В момента работи като декоратор в Агенция ЗВЕЗДЕН ПРАЗНИК.
Това е първата ѝ самостоятелна изложба.

картина усихнато дете
Дъщеря ми
Очакваме Ви! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs