вторник, 13 май 2014 г.

Дами на Високи Токчета

Момичета с Токчета

Скъпи дами, забелязвали ли сте, че когато носите обувки с висок ток, привличате много повече вниманието на околните, отколкото ако сте с ниски обуща?
 Ако не сте, то горещо Ви препоръчвам да си направите един прост експеримент и ще се убедите в това.

Но каква точно е тайната на токчетата?
Според едно изследване, жените носещи високи обувки, изглеждат много по-привлекателни. Една от причините е че те вдъхват известна доза увереност на своята притежателка, а това се усеща от хората наоколо. От друга страна, високите обувки, извайват фигурата, издължават я, стягат краката и придават един по-сексапилен вид.

Обувки с Платформа

Чудни свойства притежават, а? Но знаете ли, че първи, обувки на висок ток са носили мъжете? Да, правилно разбрахте. Първоначално това са били мъжки обувки. По-късно дамите започват да ги носят, за да си придадат по-мъжествен вид. Това разбира се не се харесало на силния пол и затова те направили едно нововъведение - създали обувки с по-тънък ток, които да се носят от жените и по-този начин да се разграничават от тях. Но каквото и да правили, токчетата все повече започнали да се асоциират с дамите и постепенно отпаднали от мъжката мода.

Момиче избира обувки

Така те продължават да бъдат носени и до днес, с малката разлика, че вече дамите не се опитват да се асоциират като мъжкарани, а точно обратното - засилват женското си излъчване!


Статии, които ще Ви бъдат интересни:

1. Как да се Облечем за Следващата Сватба?
2. В Търсенето на Перфектната Рокля
3. Винтидж Стила При Булчинските Рокли

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs