петък, 31 януари 2014 г.

Кой Отвлече Булката?

Знаете, че различните култури имат различни сватбени ритуали. Някои са странни, други интересни, а трети изключително забавни. Сега ще Ви запознаем именно с две много забавни традиции, наречени "Отвличането на Булката". Те са характерни не за кои да е страни, а за Германия и Румъния.



"Похищението" в Германия
То се случва в деня на самата сватбата. "Похитителите" обикновено са най-добрите приятели на булката. И тук започва голямата гонитба. Те водят "отвлечената" от бар на бар, като сметките се плащат от кума, бащата на булката или младоженеца.


Съществува и по-толерантен вариант на тази традиция - Булката се отвежда в голяма обществена сграда - търговски център, бизнес сграда и т.н. и "престъпниците" започват да оставят следи, които да насочват младоженеца. За да бъде освободена булката, младоженецът трябва да изпълни песен, танц, да разкаже смешен виц или да обещае да мие чиниите, да чисти с прахосмукачката, да готви, пере... през следващите няколко седмици на брачния живот.

В Австрия и Бавария (предимно в провинциите) е прието преди освобождаването да се пеят подигравателни песни.
В долната част на Австрия, похитителите се маскират и отвеждат булката в най-близкото кафе или механа, за да си пийнат и попеят, докато пристигане младоженеца.


"Румънска Афера"
Отвличането на булката в Румъния също се извършва от приятелите на двойката. Те издебват точният момент, в който младоженецът е разсеян и отмъкват неговата любима. Завеждат я в някой бар и очакват появата на младоженеца.


Той трябва да преговаря за "откупа", но за да бъде всичко точно, "похитителите" трябва да докажат, че булката е добре като показват нейни бижута, обувки и др. Обикновено исканата сума е във формата на напитки. След като откупът е платен, всички се връщат заедно на сватбата, а "престъпниците" се наказват подобаващо.
Тази традиция съществува и в обратния вариант - похитеният е младоженеца, а булката е тази, която плаща откупа. Той бива отвеждан не къде да е, а в стриптийз клуб, като разбира се, "похитителите" гледат на тяхната жертва да му е изключително зле, викайки момичета да му танцуват.   



Какво ще кажете за подобен Сватбен Ритуал? Звучи много забавно нали?

Още статии, който ще Ви забавляват:
1. "Букета и Жартиера - Как Започна Всичко?"
2. "Булчинските Рокли - Реплики срещу Оригинали"
3. "Луди Сватбени Фотоси"
4. "Топ 5 на Най-Нетрадиционните Сватби"
5. "Топ 10 на Най-Скъпите Сватби"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs