сряда, 29 януари 2014 г.

Как да Изберем Подходящата Сватбена Прическа

Всяка бъдеща булка иска да изглежда зашеметяващо на своя сватбен ден. Тя внимателно избира сватбената рокля, обувките, бижутата, грима, прическата...
Хм, прическата, както всеки един детайл и тя трябва да бъде обмислена и да бъде такава, каквато ще отива най-много на формата на лицето. Не на всеки ще му стои добре точно онази красива модна прическа, която е видял, прелиствайки списанието или превключвайки канала. Съобразете фризурата с лицето си и гарантирано ще имате един много добър резултат.
Има 5 основни типа лица - Овално, Квадратно, Кръгло, Диамантено и Сърцевидно. 



Овална Форма на Лицето - определя се като най-идеалната форма, взела е най-доброто от всичко. Стилистите казват, че каквато и прическа да бъде направена на човек с овално лице, то всичко ще му отива. 
Перфектната прическа за Овалните лица - Перфектно Изправена Коса, по този начин се акцентира върху очите и придава цялостен завършек на визията.

Избягвайте - прекалено много коса около лицето


Квадратна Форма на Лицето - Булчинските прически за Квадратни лица могат да бъдат както пуснати, така и вдигнати на кок. 
Ако изберете вдигната прическа, то тя трябва да е много нежна, с къдрици и пуснати кичури в предната част, за да се балансира формата на челюстта. 
Определено за дамите с квадратна форма на лицето ще се чувстват по-добре със свободно пусната коса. Като съвета, който дават специалистите е тя да бъде леко вълниста или къдрава.



Кръгла Форма на Лицето - Дамите с кръгли лица имат нежни черти и леко пълни бузи. Те са по-често срещани при по-пълните хора, но това съвсем не означава, че ако имате кръгло лице, то имате и излишни килограми. Напротив голяма част от дамите са супер слабички.
Перфектната прическа за този тип форма е дълга коса на пластове, като най-дългият стига до под брадичката.
Нежните къдрици също са добър вариант, защото отклоняват вниманието от закръглеността на лицето. Така, че ако имате естествено къдрава коса си я оставете сама да направи "магията". 


Избягвайте - прически, при които косата не докосва лицето ви; не прибавяйте допълнителен обем, защото така лицето ви ще изглежда изключително широко; правият плосък бретон ще скъси лицето Ви допълнително, ако желаете да имате такъв, по добре пробвайте с бретон на една страна.


Диамантена Форма на Лицето - Най-широката част при тази форма е там където се свързват костите на лицето, а най-тесните части са челото и брадичката. Дамите, чиито лица са от този тип трябва да предадат обем в основата на косата и около челюстта. Ъгловатите прически са идеални за тази форма. Късата коса също стои перфектно. 

Сърцевидна форма на Лицето - При тези лица, тясната брадичка привлича вниманието върху себе си. За да промените това си направете прав бретон на ресни и придайте лек обем в основата на косата. 

Това са съветите, давани от специалистите относно избора на какъвто и да е тип прическа. И не забравяйте косата е много важна част от цялостната Визия, така че избирайте внимателно как точно да я фризирате!

Други статии, които ще Ви бъдат Интересни:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs