сряда, 27 юли 2016 г.

Как да се Справим със Слънчевото Изгаряне преди Сватбата?

булки носещи слънчеви очила и пистолети

СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ ПРЕДИ СВАТБАТА?! АМИ СЕГА...

В летния сезон един от най-честите проблеми са изгарянето от слънцето на плажа или басейна. Неволно сте заспали на шезлонга докато събирате тен и лекият загар, който искахте да направите за Сватбения ден се е превърнал в изгаряща кожата Ви катастрофа... Не се притеснявайте, ние от Агенция Звезден Празник сме подготвили няколко трика, с които ще успеете да се справите със слънчевото изгаряне преди големия ден да е дошъл :)

ИЗПОЛЗВАЙТЕ КРЕМОВЕ ЗА СЛЕД СЛЪНЦЕ


крем за слънчеви изгаряния

Днес на пазара на козметика, може да откриете най-различни препарати, които да използвате за след слънце. Много често, хората смятат, че те са просто поредният продукт, с който производителите се опитват да им вземат парите. Разбира се това не е вярно. Тези кремове са препоръчителни за използване, след цял ден на плажа. Те имат охлаждащ и успокояващ ефект. Използвайте ги върху влажна кожа и ще видите какъв благоприятен ефект ще окажат върху кожата Ви.

ПРИ СЛЪНЧЕВО ИЗГАРЯНЕ - КОМПРЕС С КИСЕЛО МЛЯКО


лекуване на изгаряния от слънце

Няма как да не сте чували, че киселото мляко помага при изгаряне на кожата. Това е 100% сигурно. Затова ако се чудите как да успокоите зачервената си кожа след плажа, най-добре прибягайте до близкия магазин и вземете кофичка кисело мляко. Ще ви бъде необходим и лед. 

Как да приготвим студеният компрес: Смесете киселото мляко с няколко бучки лед и го оставете да престои около 10-на минути. След това с помощта на памук, наложете компреси на засегнатите места. Постойте така около докато компреса започне да сте стопля. Ще видите как възпалението ще намалее и ще Ви олекне.

ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА


слънчево изгаряне се лекува с пиене на повече вода

Продължителното излагане на слънце било то на плажа, на басейна или някъде другаде, води до дехидратация на тялото. Това намаление на водата в организма, комбинирано с изгаряния на кожата, няма да Ви се отрази никак добре. Човешкият организъм отслабнал и Вие няма да се чувствате никак добре. Може да Ви се завие свят, да Ви причернее или е много вероятно да вдигнете висока температура. 

Затова задължително, след плаж трябва да пиете повече вода от обикновено. За да се възстанови нарушеният баланс в организма, трябва да го рехидратирате. 

Най-добре би било на плажа да си носите шише с вода, за да предотвратите гореизброените последици. Дехидратацията има още един недостатък – стареенето на кожата се ускорява.

АСПИРИН СРЕЩУ СЛЪНЧЕВО ИЗГРЯВАНЕ


изгаряне на слънце лекуване

Аспиринът притежава противовъзпалително действие, пресича химичния процес на UV лъчите и намалява зачервяването в следствие от слънчевото изгаряне. Освен аспирин в аптеките се предлагат най-различни мехлеми като всички те разчитат на съдържанието на Витамин А. Затова вместо да си купувате подобни мазила, ако сте си у дома, най-добре настържете морков и го наложете върху засегнатите места. Той ще облекчи болката и паренето.

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ СЛЪНЧЕВОТО ИЗГАРЯНЕ?


булчиски букет с рози

Все пак от Сватбена Агенция Звезден Празник, ще Ви дадем няколко съвета за това как да се предпазите от слънчевите изгаряния: 
1. Избягвайте да се печете на плажа в часовия диапазон от 14 до 16 часа. Тогава активността на слънцето е най-голяма и слънчевите лъчи са най-силни. Използвайте това време, за да си почивате и доизпипвате детайлите по сватбата - прическа, грим, първи сватбен танц. 
2. Ползвайте слънцезащитен крем с висок фактор, особено в първите пъти, когато ходите на плаж. Нанасяйте го няколко пъти по кожата си, особено след като излезете от водата. Избягвайте Олиото за Тен. Неговата работа, макар и да има някакъв слънцезащитен фактор е да привлича слънчевите лъчи. Не искате да се изпържите нали?
3. Задължително носете нещо за пиене на плажа, за да не се дехидратирате; 
4. Стойте под чадър. Не се опитвайте да хванете тен по-бързо от желателното. Дори през чадъра слънчевите лъчи ще стигнат до вас, но в много по-малко количество и с много по-малка сила. 
5. Носете шапка за слънце и слънчеви очила. 

Това са нашите съвети. Надяваме се, че ще спазите някои от тях, защото със сигурност ще предотвратят сериозни слънчеви изгаряния.
А ако вече сте пострадали от слънчевите лъчи се надяваме да приложите някои от триковете, с които Ви запознахме. Пожелаваме Ви един страхотен Сватбен Ден с красив летен тен и слънчеви усмивки!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs