сряда, 19 февруари 2014 г.

Сватбената Тема - "Еко Сватба"

ЕКО-сватбите, наричани още Green weddings, са отдавна наложена практика в световната сватбена индустрия . През последните няколко години тази модна тенденция започна да навлиза и у нас.


Да започнем първо с малко интересни факти:
Първата истинска ЕКО сватба е организирана в Рим през лятото на 2007.
Поканите за тържеството били изпращани само по e-mail за да се спести хартия и да се пощадят дърветата.
Менюто, било изцяло от ЕКО продукти, отгледани в селска ферма.
А вместо традиционното сватбено пътуване, младоженците засадили 3 декара гора в Коста Рика.

 Похвална постъпка! Бихте ли желали и Вие да оставите подобен отпечатък, който да увековечи създаването на Вашето семейство? Ето някои лесни съвета, които ще Ви бъдат от полза и може би ще Ви подтикнат да изберете именно този тип Сватба. Няма спор, че всяка една сватбена  тема - Кафето, Чаената церемония, Ябълките с канела и много други, са обвити в истинско очарование, стил и класа, но Еко Сватбата е нещо по-голямо. Тя е повече от Сватбено тържество, в което отпразнувате встъпването си в брак. Еко Сватбата е една малка стъпка към едно по-добро бъдеще.

1. Еко - Сватбени Покани.
Те могат да са от 100% рециклирана PVC хартия, която е обработена без хлор. А след получаването им,  гостите Ви могат да ги рецеклират, като разбира се, това може да е вметнато в самата покана.
Интересна идея е към тях да бъдат прикрепени  семена от цветя, които гостите ви могат да засадят на балкона или в градината. Това ще остави дълготраен, жив спомен от Вашето събитие.

Съществува и друг вариант на сватбени покани и това е електронния. За да спестите хартия, може да изпратите поканите си по e-mail, във facebook или да ползвате друга електронна алтернатива.

2. Еко транспорт?
Нека церемонията и приемът да бъдат на същото място, или поне близо едно до друго, за да не се налага гостите ви да шофират между двете локации. По този начин, вие бихте допринесли за намаляването на вредни емисии в атмосферата.
Сватбената лимузина, може да бъде заменена с каляска с бели коне, или писана конска каручка, постлана с шарени черги?
Може да излезете от морето с гумена лодка или да сюрпризирате вашите гости, яхнали кон или велосипед.


3. Еко Булчинска Рокля.
За да бъде стайлингът Ви в хармония с цялостната атмосфера, дрескодът трябва да бъде ‘ЕКО‘.
Може да се доверите на авангарден модел рокля от естествени материи с красиви етно елементи. За предпочитане е детайлите да бъдат в нежни цветове като бледо резеда, небесно синьо или бежово.
Ако Ви се вижда безсмислено да дадете цяло състояние за мечтания модел, алтернатива е и роклята под наем или семпъл модел, който бихте носили отново.


4. Булчинският букет.
Еко букетът е много екстравагантен и в същото време, изключително стилен. Може  само да се уверите в това.


5. Както и при останалите теми, които Ви представихме и тук, поставката за халките е изцяло в духа на събитието.


6. Еко дЕКОрацията.
Един от най-интересните елементи безспорно е дЕКОрът. Ако трябва да се придържаме към ЕКО тенденциите, то естествените материи трябва да са основната ни градивна единица. Добра идея са свещите от пчелен восък, керамичните съдове, или аранжировка от цветя и плодове - тя внася свежест и същевременно символизира плодородие и благополучие. Саксийните цветя (като дЕКОрация на масите), могат да бъдат мил подарък за вашите гости.
Много нашумяло и модерно е напоследък изкуството Карвинг. ДЕКОрирането на плодове и зеленчуци ще превърне ЕКО продуктите в изваяни шедьоври. Много оригинални идеи са и: висящ издълбан фенер от тиква, пълен с малки свещички, напътстващи табелки от дърво за гостите с указания за мястото на тържеството.

Цветна аранжировка за масите:


Декорация на сватбеното шампанско и на сватбените чаши:


Цялостна визия на Булчинската маса:


 Цялостна визия  на масите за гости


 Подаръчета за гоститe - те трябва да останат не просто прекрасен спомен от Сватбата, а да променят поне малко ежедневието на гостите, дори това да е свързано просто с редовно поливане на растение или засаждане на такова. 

7.Еко Сватбена торта:


Обичайте се, обичайте и природата и дайте хубав пример на своите приятели и близки с малките стъпки на грижа и внимание към околната среда. Нека с усмивка да помним, че доброто също е заразно, но е полезно за нас и за тези, които обичаме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs