понеделник, 17 февруари 2014 г.

Във Вихъра на Карнавала


 Карнавалът във Венеция вече започна и ни стана интересно каква всъщност е неговата история. Затова днес решихме да проследим от къде е започнало всичко това и кога.
Както сигурно знаете, Венецианският карнавал е най-старото и най-популярното подобно събитие. Според исторически данни това струпване на толкова много маскирани хора на едно място, започва през 15 век, но самата традиция може да бъде проследена до 14 век.


 С течение на годините се приема закон маските да не бъдат носени вечер, заради множеството безнаказани престъпления, които са били правени по време на карнавала.
По време на това събитие, не е било възможно да се различат хората от простолюдието и аристокрацията. Може би точно и за това Венецианският карнавал е придобил толкова широка популярност и се е съхранил и до днес. През тези дни, ти можеш да бъдеш какъвто си поискаш и никой няма да ти държи сметка за това, какво правиш.

 Обикновено, костюмите, които са били носени са включвали маска с дълъг нос. Популярни били и маскираните двойки, където мъж и жена се маскирали като алегорични герои.
В края на 1970 година банди от маскирани хора се развилнели из цяла Венеция. Те замеряли немаскираните с яйца. Скоро след това агресивността избледняла и карнавалът се превърнал в такъв, какъвто е днес.

Всяка година Карнавалът във Венеция привлича хиляди туристи със своята пищност, красота и цвят. Той е едно приключени, което си струва да се преживее!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs