четвъртък, 28 април 2016 г.

ТОП 6 на Най-Странните Сватбени Традиции

сватбени традиции от цял свят

Сватбените традиции и обичаи са нещо, без което една сватба не може да премине. Преди време от Сватбена Агенция Звезден Празник, Ви запознахме с най-популярните български сватбени ритуали. Ако смятате, че някои от тях са странни и вече старомодни, помислете пак, след края на статията. 
Представяме Ви Топ 6 на най-странните сватбени традиции от цял свят.


6. Франция - ДАНДАНИЯТА

Има една стара традиция във Франция, която се спазва и до днес. Тя се нарича Данданията и по наше мнение е доста досаден ритуал за младоженците.

метални съдове за готвене

След края на сватбеното тържество, когато новото семейство се е прибрало у дома си, техните роднини и приятели, застават под прозорците на спалнята им и започват да създават ужасна врява. Удряйки непрекъснато по всякакъв вид метални предмети - купи, тигани, тенджери и каквото друго се сетите, те се опитват да нарушат спокойствието на младата двойка и да разрушат цялата романтика на първата сватбена нощ. Младоженците не само трябва да изтърпят тази шумотевица, но се налага да подкупят всички "Досадници" с храна - ядки, сладки, снаксове и разбира се напитки.

5. Индия - КРАДЦИТЕ НА ОБУВКИ

В някои части на Индия е прието младоженецът да събува обувките си, преди да отиде до олтара.

сватбени обувки на младоженец

В този момент всички гости от страната на Булката се опитват да откраднат обувките, а тези от страната на Младоженеца трябва да ги опазят по всякакъв начин. Ако хората на Булката успеят да ги вземат, те ги задържат като "Заложници", докато за тях не бъде платен подобаващ откуп. 

4. Конго - КАМЕННИ ЛИЦА


младоженци плюшени мечета

В Конго по време на сватбената церемония, младоженецът и булката, трябва да останата напълно сериозни. Ако някой от тях се усмихне, бракът им се приема за несериозен и обречен на провал. Затова, ако желаете да развалите нечия сватба в тази страна, просто наемете комедиант. 

3. Ирландия - ЗЛИТЕ ФЕИ


зли феи отвличат булки в ирландия

В Ирландия, по време на танците краката на булката не трябва да се отлепят от пода. Ирландците вярват, че ако краката на Булката са във въздуха, злите феи ще дойдат и ще я отвлекат. Защо ли? Защото те харесват красивите неща, а булката е най-красивото "Нещо" в сватбения ден. За да се предпази от тях, тя трябва да спази тази древна традиция. 

2. Китай - ЦЕЛИ СЕ ВНИМАТЕЛНО


младоженеца стреля по булката с лък

В някои провинции в Китай, има ритуал по време на който, младоженецът, трябва да "Отстреля" своята любима с три дървени стрели. Хубавото е, че тези стрели нямат върхове, но това не означава, че ударът от тях е безболезнен. След като жених, я уцели, той трябва да събере стрелите и да ги счупи. Това е знак, че двамата влюбени ще се обичат вечно.

1. Шотландия - УЦЕЛИ БУЛКАТА


булка на дърво

Представете си най-гнусните неща на света. А сега си представете, че Вашите приятели и роднини Ви замерят с тях. Ужасно нали? Точно такава съдба сполита шотландските булки в някои райони на страната. Първо те са замеряни с всевъзможни помии, а след това са завързвани за близкото дърво. Смята се, че след като жената премине през това унижение, тя може да се справи с всичко, дори и с брака. 

Това бяха ТОП 6 на Най-Странните Сватбени Традиции от Цял Сват. Как Ви се сториха? 

Източник: 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs