четвъртък, 15 август 2013 г.

Очарованието на Сватбената Прическа

Романтичното излъчване, изяществото и съвършенството поти винаги се свързват с визията на булката. Всичко в нейния тоалет е красиво, очарователно и съвършено до най-малки подробности. И въпреки, че почти всички младоженки притежават това излъчване, всяка една от тях е единствена и неповторима. Това се дължи както на уникалността на отделната личност и нейните собствени представи за външността й в сватбения ден, така и на вниманието и индивидуалния подход, който прилагат стилистите и дизайнерите, изграждащи тази официална визия.
Често бъдещата булка се колебае относно своята визия, а предпочитанията й се променят в зависимост от настроението й, светите на близките или прочетеното в последните броеве на сватбените списания.
Затова ако Ви предстои сватба, за предпочитане е няколко седмици по-рано да изберете стилист, който освен фризурата в сватбения ден, да направи и пробна прическа, което ще Ви позволи да изберете вариант, който най-много Ви допада.


Всеки добър стилист, проектирайки прическата Ви, ще вземе в предвид няколко неща - възрастта, цялостната Ви визия, формата на лицето, дължината на косата, тена на кожата, формата на очите и устата и най-важното - Вашите желания, силно повлияни от въображението Ви.


Стилът на прическата се диктува от модела на избраната вече сватбена рокля. Ако тя е семпла, спокойно може да се спрете на по-сложна и богата фризура с подходящи аксесоари. И обратното - ако тоалетът Ви е по-скоро пищен, добре е да изберете максимално опростена прическа, която да украсите единствено с воал или цвете.




Когато се прави пробна прическа, ако е необходимо, косата се подстригва, боядисва, правят се кичури, избират се различни аксесоари. За сватбения ден са актуални, както елегантно прибрани коси, така и свободно пуснатите и небрежни коси, с екстравагантни и разчупени форми и дължини, оформени с преса или маша, украсени с красиви аксесоари.


Преди да пристъпите към услугите на професионалист за сватбената прическа, предварително уточнете с него цената. Тази сума се отнася само за пробната прическа, която трябва да изглежда така, както и в деня на сватбата и по принцип е на по-ниска стойност, отколкото услугата в деня на самата сватба. Цената се формира и от това дали Вие ще посетите фризьорския слон или стилистът ще дойде в дома Ви. В деня на сватбата, отделете за направата на фризурата си толкова време, колкото е отнела пробната прическа, но за всеки случай прибавете още поне час.
И когато в сватбения ден облечете бялата рокля, а гримът и прическата са точно такива, каквито ги е рисувала Вашата фантазия, не забравяйте най-важния аксесоар - лъчезарната усмивка, защото истинската красота на булката идва от щастието, което я озарява отвътре!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs