понеделник, 17 март 2014 г.

Търсачи на Съкровища


Времето започна да се затопля, а с него започна да се подобрява и нашето настроение. Не знам за Вас, но аз с нетърпение очаквам почивните дни, за да изляза на разходка сред природата с приятели.
 Например тази събота ходихме на разходка до Аладжа Манастир, край Варна. Времето беше чудесно! Е, до манастира не стигнахме, но отидохме до катакомбите. Наистина невероятно място. Ако не сте ходили там, горещо Ви го препоръчвам.


И така, защо започнах да пиша тази статия... А да, за да споделя вълнението си от една вече не толкова "нова мода" сред авантюристично настроените хора, но може би нова за хора като мен - Геокечинга. 
Повечето от Вас сигурно знаете за какво става на въпрос, но за тези, които нямат точна представа ще обясня. Това е търсене на съкровища. Да, правилно прочетохте. Сега всеки, който има желание може да влезе в кожата на Индиана Джоунс или на Лара Крофт и да се впусне в едно динамично и загадъчно приключение.


Преди година, може би две, моята съквартиранта ми беше разказвала за това как някой скрива в гората, планината, на плажа или където си поиска някаква кутия и качва географските й координати в интернет.


Допълнително има подробно описание на това как да стигнеш до мястото на съкровището. Откриеш ли "ковчежето" с богатствата, то имаш право да си вземеш нещо от него, като в замята оставиш нещо твое. Традиция е и да оставиш бележка с това кой си ти и кога си открил съкровището.


Тогава ми прозвуча супер интересно и идеята ми допадна много, но някак всичко избледня и дори не потърсих в нета за какво става на въпрос и от къде мога да намеря и аз координати.
Но наскоро отново се сетих за това и този път реших да се разтърся. Мислех си, че във Варна едва ли ще има нещо подобно, но се оказа, че греша. Тук има супер много съкровища, които чакат да бъдат открити. И със сигурност някой ден ще излезем на експедиция. Хубавото е че не се нуждаем от какво да е, трябва ни само телефон, който има GPS.


Ето сайта, където може да откриете координатите на съкровищата - Геокечинг - България
Надявам се и на Вас идеята да Ви допада, защото е едно наистина интересно и различно занимание, което може да Ви донесе само положителни емоции и за малко да Ви откъсне от еднообразното ежедневие.


Приятно Търсене на Съкровища и Не забравяйте да оставите нещо от Вас в Кутията!!!

Статии, които ще Ви бъдат интересни:
1. "Магията на Малките Параклиси"
2. "Топ 7 на Най-Красивите Плажове в Европа"
3. "Най-Необикновените Места на Земята"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs