четвъртък, 10 април 2014 г.

Подводна Ваканция - Реалност или Научна Фантастика?

Със затоплянето на времето (изключвайки днешният ден), най-вероятно всички сте започнали поне мъничко да планувате лятната си ваканция. Сигурно искате тя да бъде по-интересна и пленителна от миналогодишната. Искате да я запомните с нещо екстремно или напълно релаксиращо. А защо не и двете заедно. Защо и хотелът, който ще изберете да не е нещо по-специално? Например..., я да видим..., нещо подводно?
 
Да правилно прочетохте, защо да не пренощувате под водата, да влезете напълно в морския/океанския свят и да се потопите в една удивителна и неповторима атмосфера? Вижте Топ 3 на най-интересните подводни хотели в света и сами решете дали сте готови на нещо подобно.

3. Подводната Хижа на Жул - Кий Ларго, Флорида.


Тя е кръстен на изследователят Жул Верн. За да стигне до Входа, всеки гост трябва да се гмурне 6.5 метра. Самият вход представлява малък басейн. Влизайки през него, водолазите се оказват в "мокро помещение" (баня), обградено от други три помещение - жилищните части. Както се досещате, тук, гостите оставят екипировката си, вземат си един бърз душ и преминават нататък. 


Казано просто, хижата представлява един огромен апартамент с две малки спални и един хол. 


Всички стаи разполагат с телефони, домофони, телевизори, книги и всичко друго необходимо за нормалното пребиваване там. За да могат гостите да се любуват на гледката и да наблюдават подводния свят, по стените са разположени 24 инчови кръгли прозорци.


Да си дойдем на думата, цената на една нощувка в "Хижата на Жул" е $ 475.

2. Подводната Стая в Манта Резорт, о. Пемба в Занзибарският Архипелаг.


Тя Ви отвежда 4 метра под океанa и на 250 метра от Брега на Индийският Океан. Намира се на дъното на плаваща конструкция, състояща се от 3 нива. 


Над и под осемте прозореца на стаята са разположени светлинни прожектори, които да осветяват подводния свят. Чести посетители са рибата Тромпет, калмарите и октоподите.


Второто ниво на конструкцията се намира на нивото  на водата. Там се разполагат банята и салона. Ако гостите искат освен да се любуват на подводните красоти и да посъберат малко тен, могат да го направят на най-горното ниво. 


Самата конструкция е проектирана от шведският художник Микаел Генберг, който изгражда сходна такава в езерото Меларен, в Швеция.
Стаята е единствена за в момента в целият курорт, а цената за една нощувка е $ 1500.  

1. Подводният Курорт "Посейдон", Фиджи.


Хотелът  е с форма на балон и се намира на 12 метра под водата. Самият курорт се разполага на площ от 225 декара.


За по-авантюристично настроените се предлага разходка с подводница на 1000 фута под океана и гмуркане в бистрите води на лагуната. А за тези, които искат да се отдадат на релаксираща почивка, хотелът предлага луксозен спа център.  




Това са за сега най-интересните подводни хотели. За в бъдеще са предвидени такива в Дубай, Истанбул и Големият Коралов Риф. Дали ще се осъществят, е ще изчакаме и ще видим. 

Статии, които ще Ви допаднат:
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs