вторник, 8 юли 2014 г.

Сватбите в "Приятели"

Основни стъпки в организацията на сватбата, базирани на сериала "Приятели". 

сериал Приятели

"Приятели" е сериалът, който ни забавляваше в продължение на много години. Със сигурност помните всички нелепи, смешни, а понякога и тъжни моменти от него.
До болка познавате героите и сте симпатизирали на някой от тях повече, от колкото на друг. Ще си призная, моят любим персонаж беше Рейчъл. Защо ли? Нямам точно обяснение, може би външният й вид ми допадаше най-много. Все още я помня в първият епизод на сериала, навлякла булчинска рокля и стояща на онова до болка познато диванче в кафето, заобиколена тогава, от нейните бъдещи приятели...
Споменахме булчинска рокля нали, замисляли ли сте се, че в доста от ситуациите, в който попадаха героите, сте попадали и вие или не е изключено някога да попаднете? Да, такива са и моментите свързани със сватбите им.

1. Определяне на Сватбеният Бюджет.
Помните ли онзи епизод, когато Чандлър и Моника обсъждаха колко средства ще са им необходими за организацията на Сватбеният им ден?



Двамата имаха съвсем различно виждане, относно това, как трябва да изглежда той. За Моника, която си е представяла сватбата още от съвсем малка, подобно на много други момичета, това събитие, трябваше да бъде грандиозно, изпипано до най-малкият детайл. Докато Чандлър, както всеки мъж, не виждаше много смисъл в това да изхарчат толкова много пари за един единствен ден. Това не е само една измислена ситуация в комедиен сериал. Напротив, това се случва и в реалният живот. Мъжете не виждат полза от декорациите в залата, от дребните подаръчета за гости, табелки с имена и т.н. За тях е важно просто да се съберат с близки и приятели, да си хапнат добре, да пийнат подобаващо и да се забавляват на макс. Докато за жените всичко е от значение. Те искат денят да бъде запонмящ се и неповторим. А Вие как мислите? Кое становище ще подкрепите?

2. Избор на Сватбена Агенция.
По какви критерии да изберете организаторите на сватбата си? Ако си спомняте, Карл и Сюзън бяха изпаднали в подобна ситуация. В крайна сметка, те бързо намериха решение, в лицето на Моника. Защо избраха нея ли? Защото й имаха доверие.

Сватба в Приятели

Именно така трябва да се подхожда, младоженците трябва да имат пълно доверие на своя сватбен организатор, защото в противен случай, нещата просто няма да се получат.

3. Съпровождане на Булката до Олтара.
Както знаете, булката се съпровожда от своя баща, но ако сте в ситуация, като тази на Фийби, която не познаваше своя или подобна, то кой трябва да го замести?В сериала ако си спомняте, това беше един от най-добрите й приятели- Чандлър. Така че с две думи, изберете блисък ваш човек, не е нужно да е роднина, просто някой на когото държите и сте сигурни, че той държи на вас.


4. Осъзнаване, че Човекът, за Когото ще се Жените, не е Вашият Човек.
Да, това се случи на два пъти в "Приятели". Единият път беше още в самото начало, то така си и започна първият епизод, когато Рейчъл се появи в кафето, облечена в сватбена рокля. Тогава, малко преди да каже "Да" на Бари, тя разбира, че не е щастлива с него. Избягва през прозореца на тоалетната и слага край на сватбата.

Рейчъл и Рос

Вторият случай беше по-жесток, ако може така да се нарече. Когато Рос изричаше сватбеният си обет на сватба с Емили, той каза името на Рейчъл, вместо нейното. Изключително лош начин да кажеш на някого, че не искаш да се ожениш за него и то публично, пред всичките му приятели и роднини.


А Вие кой от двата варинта предпочитате? Който и да сте посочили, не е ли по-добре просто да поговорите с човека срещу вас, вместо да унижавате него и себе си пред всички гости, дошли на сватбата?

5. Да се Омъжиш Пиян в Лас Вегас.

Приятели Сватби

Е, тук в България, това няма как да ни се случи, но сватбата на Рос и Рейчъл в Лас Вегас беше много запомнящ момент от филма. Под влияние на алкохола, те взеха едно от най-важните решения е живота си, а от всичкото нагоре, спечелиха и награда от казиното. Какво можем да научим от тази ситуация ли? Ами, че понякога, колкото и да бягаме от даден човек, накрая съдбата винаги намира начин да Ви събере!

Това бяха някои от поуките, които можеше да си вземем от "Приятели"
Бас държа, че Вие, както и аз все още си пускате някой и друг епизод.
Да, това е възможно най-добрияте сериал правен някога, засягащ най-различни житейски теми, проблеми и ситуации.

Статии, които  ще Ви допаднат:
1. Сватбеният Бюджет
2. Вечерта, Преди Сватбата
3. Топ 5 на Най-Интересните Места от Филми, Които в Действителност Съществуват

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs