вторник, 27 май 2014 г.

Като в Приказките или Не точно

Зловещ Замък

Мечтали ли сте си някога да бъдете герой или героиня от някоя приказка? Да живеете в прекрасен старинен замък, да се разхождате из мраморните коридори, тайните подземия и да спите между куп балдахинени възглавнички?


Размечтахме се... но защо пък не? Присъединете се към нас и нека заедно да се впуснем в обиколката на най-красивите дворци в света. Кой знае, може да изберете именно някой от тях за своето сватбено пътешествие или просто екскурзия с приятели.
Но Внимавайте!!! Както всяка стара къща има своята история, така и Всеки замък, има своите призраци и тайни. Тайни, които никога не трябва да излизат наяве... ;)

 Замъкът Единбург:

Замък Шотландия

Построен през 12 век в Шотландия. Той е бил Резиденция на много владетели, из между които Кралица Маргарет и Кралица Мери.
От 1996 г., в него се съхранява, Камъкът на Съдбата, на който са били короновани много Монарси.

Кралска Коронация

През 1600 г., замъкът се превръща във военна база. Много постройки са ремонтирани, а други са построени, за да могат да бъдат побрани големите гарнизони. Днес Замъкът Единбург е туристическа атракция и е отворен за всеки, който иска да го посети.

Красив дворец

До тук с историческата част. А сега да Ви запитаме, вярвате ли в призраци? Да правилно се досещате, онези безплътни фигури, които се реят в пространството. Клатите скептично глава, нали? Ще Ви кажа само едно, призраците вярват във Вас!

Зловещ Старинен Замък

Около 1650 г., започват първите сведения за паранормални явления в Замъка Единбург. Първоначално из залите му е забелязан да се разхожда обезглавен барабанист, който биел своя барабан. Лейди Гламис, обвинена в магьосничество и изгорена на кладата през 1537г., пред очите на невръстният си син, също е прокрадва из тъмните коридори.

Призрачна активност

През 2001 г. Един английски психолог, намира 200 доброволци, които пренощуват 10 дни в и около замъка. Всички те са категорични, че са усетили странно присъствие, била са побутвани, ощипване и т.н. Само да вметна, че те не са знаели нищо за славата, която се е носила на околността.


Замъкът Бран:

Замък Румъния

 Смята се, че това е домът на Граф Дракула. Строен е през 13-14 век в Карпатите, в близост до Бран, Румъния.
През 1920 г. - 1947 г., той е бил резиденция на Кралското семейство.

Вампирски Замък
Няма доказателства, че точно тук е бил домът на Влад Дракула, но според легендите, духовете на някои от набитите на колове хора, още бродят наоколо. 

Смразяващият Замък (Chillingham Castle):

Замък Англия

Построен през 12 век в Северната част на Англия, за да спира набезите на Шотландците. Точно поради тази причина, той е станала свидетел на множество кръвопролития.
Днес той е отворен за посетители. Може да го изберете за място на своята Сватба или някакво друго важно за Вас събитие. 

Призрачен замък англия

Но както вече се досещате, Смръзяващият Замък е свързан и с множество паранормални явления.

Паранормална активност

Най  -"популярният" призрак тук е Синьото момче, което е засичано на множество снимки като синя светкавица. Най-смръзяващият фантом е Джон Сейдж, който броди из коридорите късно през нощта. Ако се заслушате, може да го чуете как разнася трупове насам и на там...

Замъкът Брисак:

Замък Франция

Построен През 11 век, във Франция. Стилният палат е на повече от 7 етажа и с над 200 стаи. Смята се за един от най-високите Замъци в Долината Лоара.
Историята му започва с графовете Анжу, а по-късно е закупен от Благородническа двойка - Жак и Шарлота.
Сега се пригответе, защото тук идва интересната част - Шарлота имала навика да сменя постоянно любовниците си и да прави шумен секс пред съпруга си, който не оставяла да спи по цели нощи.

Стая в Замък

Аферите й приключили, когато една нощ тя и поредната й жертва не изчезнали безследно. Разбира се, всички знаели, че Жак стои зад това, но никой не обелил и дума. От тогава до днес, в замъка се разнасят силни любовни стонове.

замък с прилепи

Искате да се уверите ли? Няма проблем, Брисак е отворен за посещения!

Замъкът Елц

Приказен Замък

Замъкът е построен 1157 г. в Германия и е един от най-живописните в цялата страна. Заобиколен е от вековни дървета и великолепна природа.
Любопитното за него е, че никога не е бил разрушаван. Той е може би единственият в света, който е притежаван от едно единствено семейство.

Живописен Замък

Той е и един от малкото немски дворци, в които е забелязана паранормална дейност. Смята се, че в него все още бродят духовете на загинали в битки рицари.

Това бяха едни от Най-Красивите и Зловещи Замъци в Европа. Надявам се нашата обиколка да Ви е харесала.

Източници:
Wonderful Castles and Mansions That Are Haunted by Tragic Ghosts

Статии, които ще Ви бъдат Интересни:
1. Топ 5 на Най-Интересните Места от Филми, Които в Действителност Съществуват
2. Най-Необикновените Места на Земята




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs