неделя, 1 септември 2013 г.

Усмихни се!

Усмивката може да промени света! Усмивката е тази, която прави деня ни по-добър, а живота ни по-смислен.
В днешните напрегнати ежедневия виждаме все по-малко усмихнати хора. Всеки се е забързал на някъде, вглъбил се е във всеки дребен проблем и забравя за важните неща в живота. А именно онези малки дребни моменти, които ни карат да се чувстваме наистина живи. Това може да са миговете, в които топлият летен дъждец гали кожата ни, или вятъра си играе с косите ни, или слънцето огрява лицето ни. Всяко едно нещо, колкото и нищожно да ни изглежда, в действителност притежава огромна „магическа сила“, която е способна да промени нас самите и да ни направи по-добри. 






 Спестявайки усмивките си, ние подтискаме част от себе си, онази невинна и свободолюбива част, която иска просто да се радва на света около себе си и да изживява всеки миг, пълноценно. Нима сме забравили за нея? Не помним ли онези дни, когато все още се наричахме деца и се радвахме за най-малкото нещо – за това, че слънцето грее, през летните дни или за снега, който пада през зимата? А сега възкликваме „Оффф, каква жега ще е днес!“ или „Ужас, вали сняг!“. Винаги намираме причина поради, която да не се усмихнем, като че ли ние сме хората с най-големите и единствени проблеми в целият свят. Вечно недоволни от всичко! Или ще ни е виновна държавата или работата, или приятелите, или любимите хора, а дори и домашните любимци.

И до кога така? До края на живота ни или малко преди самия му край? До кога ще крием усмивките си и ще се лъжем, че сме изпаднали в някаква си там измислена депресия – пролетна, лятна, есенна,зимна, психическа...

Стягайте се хора! Погледнете през прозореца! Не, не се усмихвайте иронично! Станете от проклентият компютър и погледнете през прзореца! Вижте дърветата как леко се поклащат от вятъра. Вижте колко синьо е небето и не ми казвайте, че има облаци, погледнете колко са красиви. Огледайте се добре и усетете върховният магнетизъм на света около вас! Затворете за миг очи! Хайде де, само за минута! Чувате ли песента на птиците! Не ми отговаряйте, че се чува само шума от автомобилите! Вслушайте се добре! Да, чувате ги, нали! Ето това са истински важните неща в живота. А не, че някой е оплескал нещо в работа и сега Вие трябва да го оправяте или, че нещо се е счупило. Счупеното носи щастие. Сега си отворете очите! Отворете ги и се усмихнете, защото светът около Вас е толкова красив, а животът като се замислите е едно голямо прикючение, на което ако се усмихнете, ще го завършите с лекота! 





2 коментара:

  1. Най-позитивната статия, която съм чел. Наистина ме накара да се замисля :)

    ОтговорИзтриване
  2. След тази статия - Обещавам да се усмихвам повече :)

    ОтговорИзтриване

Blog Dash

Top Blogs