четвъртък, 8 август 2013 г.

Из необятните дебри на мъжката мода

Дойде ред да обърнем внимание и на господата и модните тенденции при сватбените облекла тази година.

 
Изискванията към сватбените костюми са високи, защото те са не по-малко важни от роклята на младоженката. Към избора на сватбен тоалет трябва да се подхожда сериозно, като се има в предвид както характера на събитието, така и сезона на сатбата. За такъв празник може да се облече костюм както от две така и от три части.
Костюмът от две части включва сако и панталон със съответните риза и вратовръзка.
Костюмът от три части е по-официален и предпочитан вариант, а специалният акцент в него е жилетката, която може да е еднаква като тон и материая със сакото и панталона, но може да се отличава с нещо, за да съответства с роклята на булката или на някои от нейните детайли. Класическите цветове за мъжки сватбен костюм са черен, тъмно син, бял, бежов и многобройните им нюанси.


В мъжкото официално облекло се различават три основни типа сака – английски, американски и европейски. Любителите на консервативния стил навярно ще отдадат своите предпочитания към английското сако, което е с подчертани рамене, свободно в талията и има две цепки от към гърба. Сакото в европейски стил няма цепка отзад, има широки ревери, добре подчертани рамене и е по дълго. Това, скроено в американски стил има по-меки, закръглени линии и само една цепка в средата на гърба.



В последно време за официални поводи се предлагат едноредни сака с по-голяма дължина, високо затворени отпред и разкриващи само областта около вратовръзката. По-екстравагантните мъже предпочитат смокинга – сако с ревери от сатенена тъкан, образуващи дълбок V-образен отвор. Към смокинга обикновено върви и папийонка, а е възможно той да се съчетае с широк пояс и затова при подобен тоалет колан не се предвижда. 


Безпорно фракът е най-тържественият вариант за сватбен костюм. Той представлява сако с къси предници и удължени части на гърба. Традицията изисква подобен тоалет да се съчетава с цял набор от тематични аксесоари – бяла риза, жилетка и папийонка, а понякога и бели ръкавици.
Когато сватбата се провежда през по-хладен период, младоженците предпочитат костюм от три части с жилетка. В този случай най-труден е изборът на жилетка. По стандарт тя може да бъде закрита или открита.
Вратовръзките също трябва да отговарят на няколко основни изисквания – в идеалния вариант, тя трябва да е изработена от същата материя, от която е направена жилетката и да хармонира с цвета на костюма. Връхчетата на яката на ризата, трябва да са остри и да образуват тъп ъгъл. Ризата и вратовръзката трябва да прилягат добре на шията, но не и да стягат или да се усеща хлабавина. При идеялна дължина на ръкавите на ризата, те се подават не повече от 2-3 см от ръкавите на сакото и то при сгънато състояние на ръката.

Дължината на панталоните и широчината на крачолите, трябва да са такива, че да се виждат само носовете на обувките, и в никакъв случай чорапите. Обувките трябва да са подбрани спрямо цвета на костюма – по-светъл костюм, задължително по-светла обувка, но ако костюмът е сив, се допускат и черни обувки.
Когато се избира костюм, трябва да се има предвид фигурата на младоженеца. Когато той е със строен и хармоничен силует, няма никакви ограничения при избора. Не така стоят нещата при по-дебеличките и възпълничките съпрузи. За тях се препоръчват костюми с жилетки, които да прикрият характерното коремче, както и вратовръзки с вертикално райе. За по-слаби и нисички младоженци се препоръчват костюми в светли тонове, докато едрите представители на мъжкия пол определено изглеждат по-добре в тъмни тоналности.


Това са последните новини около мъжките сватбени тоалети. Надявам се да сме били напълно изчерпателни да сме помогнали на някои от вас да изберат правилния костюм за своя празник. Тук може да разгледате и тоалетите на нашите младоженци и да прецените кой модел ще Ви приляга най-добре. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Blog Dash

Top Blogs